Заява ГО “Українська альтернатива” з приводу виборів

logo_ua_2Головним завданням на сьогодні для української політичної нації є збереження суверенітету держави та територіальної цілісності. Короткотермінові інтереси не повинні визначати наші дії, особливо зважаючи на те, що ми віримо у майбутнє нашої країни.
Україна була, є і буде.

Ми закликаємо всіх патріотів не допустити подальшого розколу суспільства. Свобода і нетерпимість несумісні.
Наші вимоги до претендента на крісло президента України базуються на:
– Збереженні прозахідного зовнішньополітичного курсу, визначеного народом під час Революції Гідності та закріпленого в Конституції
– Збереженні державного суверінітету та територіальної цілісності
– Гідній відсічі агресору на всіх фронтах: воєнному, економічному, дипломатичному. Повазі до захисників України. Миру на умовах
України.
– Демонополізації та деолігархізації. Розвитку економічної свободи.
– Прозорості та підзвітності влади
– Зміцненні демократичних інститутів
– Збереженні тенденцій гуманітарної політики. Підтримці національної культури та мови шляхом позитивної дискимінації
Закликаємо підтримати кандидата, який забезпечить наступність у внутрішньому демократичному розвитку країни та зовнішньомполітичному курсі. А також – менші ризики і міцнішу основу для відстоювання громадянським сусрільством здобутків народу України.
Просимо в ці дні і надалі виявляти повагу і прагнути взаєморозуміння. Дотримуватись інформаційної гігієни в особистому спілкуванні та соціальних мережах.

Закликаємо зважати на аргументи, а не суб’єктивні думки, здійснювати перевірку фактів кожної новини самостійно або через якісні ЗМІ.
Не поширюйте контенту анонімних авторів, які виривають інформацію з контексту. Маніпуляції зі звуком і зображенням та інші засоби використовуються для зміщення акцентів і нагнітання напруги.

В останні дні перед виборами уважно вивчаємо програми і виступи кандидатів та їхніх команд. Визначаємось з реалістичністю обіцянок.
Якими б не були вибоарчі уподобання громадян, найважливіше сьогодні і надалі — уберегти країну від сповзання до хаосу і громадянського конфлікту. Цим точно скористаються вороги України. За цим може статися те, що ми безумовно вважаємо злочинами перед країною — втрата суверенітету або частини територій.

Громадська організація “УКРАЇНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА”

Comments are closed.