Компʼютер для Краєзнавчого музею у селі Медведівка (Національний історико-культурний заповідник «Чигирин»)

 

Громадське об’єднання «Українська альтернатива» оголошує акцію зі збору коштів на придбання компʼютерної техніки краєзнавчому музею у селі Медведівка Черкаської області (Холодний Яр).
Музей отримає необхідну оргтехніку: комп’ютер, обладнання для Інтернету та принтер, яких наразі там немає зовсім. Цей захід стане продовженням низки акцій, що проводить ГО «Українська альтернатива» з метою допомоги інституціям, які зберігають і поширюють памʼять про героїчні сторінки нашої історії.

Вхід до музею в с.Медведівка

Торік у жовтні відбувся автопробіг Київ – Холодний Яр, в якому взяли участь близько трьох десятків автомобільних екіпажів із сотнею однодумців. У Медведівці біля пам’ятника Максиму Залізняку було висаджено 6 дубків як данина тим, хто поліг у боротьбі за волю.
Під час другого автопробігу Київ – Холодний Яр, організованого у квітні цього року,
учасники ГО «Українська альтернатива» встановили довкола музею паркан. Таким чином завдяки громадській ініціативі було здійснено давній задум подвижника краєзнавства – директора музею Богдана Легоняка.

Кабінет в музеї

Село Медведівка вирізняється не лише своїм місцем на карті – а свого часу воно було одним із центрів Коліївщини – але й кількістю історичних обʼєктів, які збереглися на сьогодні. У краєзнавчому музеї зібрана багата експозиція з історії Холодного Яру. Однак, як і більшість провінційних музеїв, медведівський тримається завдяки наполегливості та гідному пошани ентузіазму його працівників. За всі роки роботи музею була віднайдена та зібрана велика кількість матеріалів, які за браком компʼютера, лишаються невідомими широкому загалу. Можемо сподіватися, що отримавши необхідну техніку, музей нарешті створить власний сайт і зможе представити експозицію зацікавленій громадськості.
Хочемо наголосити, що захід є благодійним та відкритим, тому долучитися до нього може кожен, кому небайдужа історія своєї країни та слава її героїв.

Доброчинні внески можна переказати на банківський рахунок:

Тримач картки: Пелех Марія Євгенівна
Банк: Приватбанк
Гривневий рахунок: 5577 2127 0285 1950
МФО: 305299
ЄДРПОУ: 14360570
Призначення платежу: благодійний внесок

Про перебіг підготовки акції ГО «Українська альтернатива» повідомлятиме на своєму сайті та на сторінці в соціальній мережі “Фейсбук”  www.facebook.com/groupua.

Це вже не перший досвід ГО «Українська альтернатива» із залученням громадських коштів для доброчинних патріотичних проектів. Інформацію про попередні такі заходи можна отримати тут:
http://www.groupua.org/?p=887#more-887
http://www.groupua.org/?p=758
http://www.groupua.org/?p=695

 

Коментування вимкнено

  1. Євген Демченко коментує:

    Підключіть систему для можливості перерахування коштів через інтернет, передусім з банківської картки (наприклад, LiqPay, як це зроблено на сайті http://familyclub.org.ua/). Радо вніс би трохи грошей, але не маю часу ходити у банк.

  2. Banjo коментує:

    You have more useful info than the British had coloneis pre-WWII.

  3. site коментує:

    Good Stuff, do you have a bebo account?

Trackbacks / Pingbacks

  1. Банери до благочинної акції для Медведівського краєзнавчого музею | Українська альтернатива