Звіт про фінанси акції “Присвяти ікону героям!”

Шановне товариство!

Відповідно до раніше взятого она себе зобов’язання, ГО “Українська альтернатива” оприлюднює звіт про бюджет акції з іконами 19 березня та надходження благодійних внесків від ширшої громадськості. (Список благодійників, які сформували фонд і зробили можливою матеріалізацію задуму тут).
До громадського фонду вдалося нам відшкодувати 3.127 грн. або 43,6% від суми видатків 7.175 грн. напередодні акції реалістично можна було очікувати на повернення половини коштів. тепер видно, що якби ми краще працювали зі ЗМІ напередодні акції, можна було б і перевершити ці стримані очікування.
Поки що українська громадськість без надмірного ентузіазму піднімається на такі акції, ділиться своїм достатком. За Гугл-статистикою, лише в останній тиждень перед акцією реквізити банку на головній сторінці сайту ГО “Українська альтернатива” www.groupua.org бачило більше 700 користувачів. Послугами банку скористалися більше десятка осіб. Передали мені вкладки в руки до акції ще 14 осіб. Ще мінімум 17 благодійників виявилося на акції. Посильні внески кожного – а деякі становили і 30 грн, і 300, участь у справі – дуже нам дорогі! Найдорожче для нас – культивування довіри та взаємної допомоги у суспільстві!
Точну кількість людей, які зробили благодійні внески встановити складно, бо ми не фіксували поіменно усіх під час акції. Попри те, що ми намагалися збирати однакові, стандартні вкладки, які відповідали вартості виготовлення ікон, люди здавали також “нестандартні” – більші вкладки. Можна впевнено сказати, що ми знайшли мінімум більше чотирьох десятків благодійників, які робили благодійні внески після формування початкового громадського фонду. Плюс 11 осіб у початковому громадському фонді. Таким чином, ми заручилися підтримкою більше пів сотні благодійників. Зовсім непогано як для нашої країни без особливої традиції благодійності і для нашого першого досвіду!
Тому вважаємо наш перший досвід залучення добровільних благодійних внесків громади успішним!
Щира подяка тому десятку сайтів, які розмістили наші анонси та банери!
Під час акції виникла дискусія щодо того, чи варто, все-таки, оприлюднювати перелік людей, які зробили благодійні внески. Адже йдеться у тому числі й про ікони, про справу доволі інтимну. Якраз з метою популяризації практики громадських благодійних внесків, вважаємо, такий список має бути оприлюдненим – зараз він уточнюється!
Від імені робочої групи ГО “Українська альтернатива” з підготовки акції “Присвяти ікону героям!”,
з повагою,

Володимир Кухар


Звіт про фінанси акції

Обсяг створеного для проведення акції громадського фонду  – 6.520 грн

Витрати на акцію 19 березня «Присвяти ікону героям!»:
Рамки (усі разом) – 3.981,65 грн

Друк рамок на пластику – 2.697, 00 грн

Дроти і фурнітура  для кріплення рамок – 87,60 грн

Виготовлення значків «Не ридай, а добувай!», 100 шт. – 300,00 грн

Синьо-жовті стрічки   59,50 + 13,50 = 73 грн

Листи-запрошення  конфесіям, церквам (марки, конверти) 19,80 грн

Копіцентр – два кольорові образи Покрова з Героями на цупкому папері, дві таблички «ПОЖЕРТВИ» на кольоровому папері – 15,60 грн

ВСЬОГО - 7.174,65 грн

Надходження благодійних внесків

на рахунок у Приватбанку:

ВСЬОГО – 870 грн

Під час акції (у копілку для пожертв):

1.077 + 300 = 1.377 грн

 

Передали в руки «живими» грошима до акції:

14 * 60 + 40 = 880 грн

ВСЬОГО надійшло благодійних внесків: 3.127,00 грн


За рахунок благодійних внесків, отриманих у ході інформаційної кампанії, покрито 43,6% потреб громадського фонду

Comments are closed.