Присвяти ікону герою

До роковин перепоховання героїв 19 березня на Аскольдовій горі має бути 150 ікон!

Шановне товариство!
Після успіху нашої акції з доповненням композиції Меморіалу героїв Крут на Аскольдовій горі  іконами ми продовжуємо справу відновлення Меморіалу.

19 березня, у роковини перепоховання двадцяти семи героїв Крут, ми знову будемо на Аскольдовій горі.
Мета акції – поступово відновити кількість ікон на деревах навколо Меморіалу до 150 ікон Богоматері – кількості, яка була при його відкритті. Точних даних історики не наводять, але півтори сотні – приблизно такими були втрати українських частин у бою 1918 року убитими, тими, хто пропав без вісти, пораненими, полоненими.

29 січня, у 93 річницю бою під Крутами, ми розмістили на деревах поряд із символічною могилою на Меморіалі 18 ікон. Вісім із них принесли люди зі своєї доброї волі, дехто пожертвував ікони з власних домівок.
10 ікон за технологією, яка враховує умови перебування під відкритим небом, було виготовлено коштом та силами Громадського об’єднання “Українська альтернатива”. За половину з цього десятка були зроблені благодійні внески охочими. Таким чином, кошти частково відшкодовані і будуть вкладені у розвиток справи!
Усі благодійники будуть названі поіменно за підсумками акції 19 березня, коли на Меморіалі знову буде 150 ікон!
Усе робиться на добровільних засадах і методом народної толоки. ГО “Українська альтернатива” береться організувати виготовлення ще 120 ікон – саме стільки бракує їх до ста п’ятидесяти. Напередодні акції або у її день кожен зможе зробити благодійний внесок і, таким чином, кошти громади, яка утворить фонд для здійснення акції, буде відшкодовано.

Оскільки ікони перебуватимуть на відкритому повітрі і потребують спеціальної технології виготовлення, ми заохочуємо тих, хто бажає взяти участь в акції, не приносити свої ікони, а зробити внесок за виготовлення спеціально зроблених до події образів. Зараз технологія виготовлення стійких до зміни погоди ікон вдосконалюється а вартість їх вартість уточнюється. Виходимо з розрахунку, щоб вартість ця не надто відрізнялася від пів сотні гривень.

Так працюють самоврядні громади у світі і ми повинні звикати самі себе підтримувати.

Все робимо своїм розумом, своїм коштом, своїми руками!
Як завжди, політиків і партії не запрошуємо!
19 березня об 11 годині починається поминальний молебень. Далі здійснюємо нашу працю – розміщуємо ікони на деревах, як і задумано автором проекту Анатолієм Васильовичем Гайдамакою.
Участь вітається на будь-якій стадії і у будь-якому вигляді:

формування фонду для виготовлення ікон,

внесок за вже готову ікону,

внесок інструментами та матеріалами у день 19 березня

чи праця при здійсненні справи!
Питання обговорюйте на сторінці Події у мережі Facebook, на сайті http://groupua.org/. Пропозиції надсилайте на електронну адресу groupua.org@gmail.com
моб. тел.067-509-6139 – Володимир Кухар

Trackbacks / Pingbacks

  1. Ікони для Героїв Крут | Мазепа-Фест
  2. Банери до акції 19 березня | Українська альтернатива
  3. Акція “Присвяти ікону герою” – особистий внесок! | Українська альтернатива