До Шевченка

Доповнено 

Шановне товариство!

Наступного року 200 років від дня народження

ВОЛОДИМИР КУХАР, Українська альтернатива

Т.Шевченка. Шкода, що у нас затирають до певних рамок цю особистість і цього митця. Але у багатьох з нас у дитинстві був томик Кобзаря і портрет Шевченка на стіні (звісно, у смушевій шапці ;). І у мене був такий томик, який вголос читала бабуся (звісно, Катерину і Гайдамаки). І такий портрет є. Є ідея проїхатися до малої батьківщини Тараса Шевченка – с.Моринці, Шевченкове (колись Кирилівка)  Звенигородського району. Інформація про місця Шевченка на Черкащині: http://www.batjkivshhyna-tarasa.com.ua/morynci/index.html http://uk.wikipedia.org/wiki/Літературно-меморіальний_музей_Тараса_Шевченка_(Шевченкове) До тих місць їзди приблизно як до Холодного Яру, це лиш трохи на захід від Черкас, Дніпра. Їхати маршрутом Київ – Моринці – Шевченкове приблизно 200 км в один кінець. Відомий режисер та театральний діяч Сергій Проскурня з колегами робить проект Наш Шевченко: http://nashshevchenko.in.ua/pro-proekt. В рамках проекту “Наш Шевченко” на Черкащині буде записано кілька відео улюблених віршів чи уривків з творів Т.Шевченка. Подія на один день.
Виїзд з Києва 5 жовтня, суботувід кінцевої зупинки біля Лаври.
8:00 – збір, організаційні питання.
8:30 – 12:00 – дорога Київ – Моринці
12:00 – 17:00 – Моринці – перекуска – Будище – Вільшана – Шевченкове
17:00 – 20:00 – дорога Шевченкове – Київ
Як завжди наші акції відбуваються на засадах сасоорганізації та самофінансування. Для участі прохання заповнити форму! https://docs.google.com/forms/d/178owwi1QyfWsM_37KoCIMpKRqCjckv2f8Mz4Nid7Z9Y/viewform
Приєднуйтеся і кличте людей – хто піші і хто на машинах. Якщо машин не вистачатиме, можна замовити буса. Уточнена програма згодом.
                   
             Володимир Кухар

Comments are closed.