До законопроекту “Про громадські організації” № 7262-1

ГО “Українська альтернатива” приєднується до заклику провідних українських ГО на адресу Верховної ради України якнайшвидше прийняти закон “Про громадські організації” No. 7262-1. Прийняття цього закону у цілому та без суттєвих змін стане поштовхом для розвитку громадянського суспільства в Україні, а це, на нашу думку, є єдиним шляхом до якісно нової, цілісної, демократичної та європейської України.

Проект закону “Про громадські організації” враховує пропозиції громадських експертів, ґрунтовані на нормах європейського законодавства та багаторічному досвіді роботи за існуючим українським законодавством.

У разі прийняття у теперішній редакції, цей закон, серед іншого:

  • Усуне такі штучні перепони для розвитку громадських організацій, як складні та нечітко прописані реєстраційні процедури, обов’язкові територіальні статуси та ін.. Ці заходи сприятимуть розвитку інституційної структури громадянського суспільства.
  • Дозволить створювати громадські організації, які діятимуть в інтересах всього суспільства, а не лише їх членів. Завдяки цьому українські ГО зможуть долучитися до розв’язання дійсно актуальних суспільних проблем.
  • Дозволить громадським організаціям вести господарську діяльність з подальшою витратою зароблених грошей на статутну діяльність. Таким чином буде зменшено залежність ГО від іноземного фінансування.

Влада в усьому демократичному світі створює сприятливі умови для ініціативних громадян, які готові об’єднуватися у ГО та вкладати свій час, сили і гроші у суспільно корисні справи. Багаторічний досвід цих країн переконливо доводить ефективність такої суспільної моделі.

Прийняття закону “Про громадські організації” No. 7262-1 стане кроком у напрямку побудови такої моделі і в Україні.

Здатність прислухатися до голосу своїх громадян – риса сильної та впевненої у собі влади. Українська альтернатива закликає депутатів Верховної Ради продемонструвати силу та відкрити двері для конструктивної громадської активності в Україні. Разом збудуймо Україну наших мрій!

ГО Українська альтернатива

Comments are closed.